Общи условия

ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН

www.navonainternational.com

Моля, внимателно прочетете тези условия, преди да използвате този уеб сайт.

Настоящите общи условия регламентират отношенията между Навона Интернешънъл ЕООД,  гр. София, ул.Трайко Станоев 3, вписано в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК 201148801, собственик на уебсайт www.navonainternational.com

и лицата – ПОТРЕБИТЕЛИ   използващи онлайн магазина, находящ се на www.navonainternational.com

ДЕФИНИЦИИ

„ДОСТАВЧИК“ – фирма Навона Интернешънъл ЕООД, собственик на електронен магазин www.navonainternational.com

“ПОТРЕБИТЕЛ” – всеки, който е заредил в своя браузър уебстраницата www.navonainternational.com, както и потребител по смисъла на ЗЗП.

“ЗЗП” – означава Закон за защита на потребителите.

“ЗЗЛД” – означава Закон за защита на личните данни.

“САЙТ” – означава уебсайта, находящ се на www.navonainternational.com

“ОНЛАЙН МАГАЗИН” – означава виртуалният магазин, находящ се на www.navonainternational.com, предоставящ възможността за закупуване на стоки през Интернет.

“ПОЛЗВАТЕЛ” – означава лице,  ползващо функционалностите на сайта.

“ЛИЧНИ ДАННИ” – означава лични данни по – смисъла на ЗЗЛД.

“НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ” – означава наложен платеж по смисъла на ЗПУ.

“ОБЩИ УСЛОВИЯ” означава настоящите общи условия. С кликването върху който и да е линк, бутон или приложение, находящи се на сайта, с изключение на линка сочещ към тези общи условия, ползвателят изрично и безусловно се съгласява с настоящите общи условия за ползването на сайта и онлайн магазина.

„ПОРЪЧКА” е индивидуалната заявка на потребителя за закупуване на стоки на www.navonainternational.com, заявка за покупки по телефона, или заявки, изпратени на електронна поща.

УСЛУГИ” са всички действия, осъществявани от Навона Интернешънъл ЕООД по повод предлагането, продажбата и доставянето на стоки от www.navonainternational.com

ОБЕКТ НА ПРОДАЖБА

Обект на  продажба  в този уебсайт са  разнообразни  видове стоки, предназначени за  потребителите,  описани и подредени в раздели. Цената на всяка стока е в български лева с включено ДДС.

Всички покупки  на продукти от www.navonainternational.com са ограничени до лична употреба и не могат, без изричното писмено съгласие на www.navonainternational.com, да се извършват във връзка с препродажба, или търговска употреба. Ние си запазваме правото да ограничаваме количествата до нормалният размер на покупки на дребно.

Запазваме си правото да отказваме поръчки, без да има разходи за потребителя в случай на техническа грешка на сайта ни и обявена разлика в цената. Навона Интернешънъл ЕООД не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя, освен да възстанови сумите, платени от потребителя предварително, когато има допуснати технически грешки в публикуването на информация или използването на кодове за отстъпки по време на промоция!

ЦЕНИ

Крайната цена на стоките е изписана на страницата за представяне на съответния продукт в български лева. Всички цени, посочени в този сайт, са с включен ДДС и не включват цена за доставка.  Цените за доставка представляват сумата за доставка на куриерската фирма – доставчик.

РЕГИСТРАЦИЯ

Регистрация не е необходима и клиентът може да направи поръчка, без да се регистрира.

Името и паролата за отдалчен достъп се определят от Ползвателя, чрез регистрация по електронен път в сайта на Доставчика. Спопълването на данните си и натискане на бутоните „Да,приемам“ и „Регистрация“, Ползвателят декларира, че е запознат с тези общи условия, съгласен е с тяхното съдържание и се задължава безусловно да ги спазва

Доставчиккът потвърждава извършаната от Ползвателя регистрация, чрез изпращане на писмо на посочения от Ползвателя електронен адрес, на който се изпраща и информация за активиране на регистрацията. Получателят потвърждава регистрацията. След потвърждение се издава акаунт на Ползвателя и между него и Доставчика възникват договорни отношения.

При извършване на регистрация Ползвателят се задължава да предостави верни и актуални данни. Ползвателят своевременно актуализира данните, посочени в регистрацията си, в случай на промяна.

В случай че за регистрация се използва профил в уеб социални мрежи или други мрежи, то Доставчикът има право на достъп до данните, необходими за идентификация на Ползвателя в съответната социална мрежа.

ПАЗАРУВАНЕ В  Електронен магазин www.navonainternational.com

След като сте избрали артикул от нашия онлайн магазин натиснете бутона „ДОБАВИ В КОЛИЧКА“. Ако желаете повече от една стока, натиснете бутона „ПРОДЪЛЖИ С ПАЗАРУВАНЕТО“. Ако направите някаква грешка с избора на стока, можете да изтриете артикула от Вашата количка и да натиснете бутона „ОБНОВЯВАНЕ“. След приключване на пазаруването натиснете бутона „ПОРЪЧКА“.

НАЧИН НА РАЗПЛАЩАНЕ

Ползвателят може да избере някой от следните начини за плащане:

 • Наложен платеж – плащането е в брой при получаване на стоката.На посочения от Потребителя адрес идва представител от куриерска фирма след предварително  уведомяване.
 • Плащане по банка – плащането се извършва чрез банков превод по време на изготвяне на поръчката. Доставката е след като Доставчикът получи парите по сметката си.
 • PayPalплащането става, чрез системата за разплащане Доставката е след като Доставчикът получи парите по сметката си.

ОБРАБОТКА НА ПОРЪЧКИТЕ

След като получим Вашата поръчка, ние ще се свържем с Вас на предоставения телефон за потвърждение и уточняване на подробности. Поръчки изпратени до 14.00 часа се обработват в същия ден. Поръчки направени събота и неделя, и в празнични дни се обработват в първия работен ден.

ДОСТАВКА

Заявената за покупка стока се доставя чрез куриер на посочения от Потребителя адрес за доставка. Срока за доставка е от 1 до 3 дни. Навона Интернешънъл ЕООД не носи отговорност за забавена пратка, причинена от куриерската фирма.

Продуктите се изпращат и доставят чрез куриерска фирма „Д и Д Експрес“

Доставката на продукти с обща стойност над 99 лв. е за сметка на Навона Интернешънъл ЕООД.

Цената за доставка на поръчки под 99 лв.е по тарифа на куриерската фирма за конкретното населено място. Повече информация можете да получите на http://www.dnd-express.bg

Изисквания за доставки с фиксиран час се заплащат допълнително от Потребителя съгласно тарифата на куриерската фирма.

При сгрешен или липсващ продукт грешката се поправя и съответните продукти се изпращат на същия или следващия работен ден, като разходите по доставката са  за сметка на www.navonainternational.com Клиентът не заплаща нищо допълнително.

При нарушения във външния вид на стоката, възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера за протокол за увредена пратка.

ПРЕДАВАНЕ НА СТОКАТА

Стоката се предава на Потребителя или на трето лице, което приема и потвърждава получаването на същата от името на Клиента. При предаване на стоката Потребителят или третото лице подписват придружаващите я документи. В случай, че Потребителят не бъде намерен в срока за доставка на посочения от него адрес, или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, www.navonainternational.com се освобождава от задължението си да достави заявената за закупуване стока. Клиентът може да потвърди желанието си да получи стоката и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, като поема всички разходи по новата доставка. В този случай започва да тече съответно нов срок за доставка от момента на потвърждението по предходното изречение.

При получаване на доставката, проверете съдържанието на поръчката за съответствия на изпратената стока с подадената заявка. При констатирани нарушения във външния вид на стоката се обърнете към куриера, който е длъжен да състави протокол за увреждане на пратката.

ПРЕДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ, СЪПЪТСТВАЩИ СТОКАТА:

При получаване на поръчаната стока Вие получавате стокова разписка с касова бележка.

ОТКАЗ ОТ СТОКАТА

Потребителят има право да се откаже от поръчаните стоки в срок от 7 работни дни от получаването им в случай, че те не са използвани, не е увредена целостта на опаковката им и е запазен търговския вид (всички етикети и стикери трябва да са на стоката), в който са получени и условията на ЗЗП. Връщането на стоката е за сметка на Потребителя. www.navonainternational.com e длъжен да възстанови на Потребителя в пълен размер заплатените от него суми не по-късно от 30 дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си на отказ от поръчаните стоки и е върнал продуктите на Доставчика, при условие, че са в горепосочения запазен търговски вид.

РЕКЛАМАЦИЯ

Веднага след получаването на стоката, Потребителят следва да провери за евентуални несъответствията с договореното. В случай, че има несъответствия, като различен продукт, липсващ продукт и т.н., потребителят следва да направи рекламация в писмен вид за тях по реда на  Закона за защита на потребителите.

На рекламация не подлежи стока, за която клиента е бил предварително предупреден за несъответствие. Ако при получаването на стока, тя е с нарушена или разпокъсана опаковка, рекламацията ще бъде уважена само в присъствието на куриера още при самото получаване на стоката. В случай, че клиент приеме такава пратка и не предяви своите претенции пред куриера, с получаването и отговорностите по рекламация се прехвърля към куриера, доставил пратката и клиента. При такива обстоятелства важат условията за рекламация на пратки на съответната куриерска фирма.

ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ

Потребителите, които поръчват стоки през електронния магазин www.navonainternational.com , както и тези, които правят поръчка по телефона, имат право:

 • Да поръчват предлаганите продукти, или да ги откажат/предявят рекламация по установения ред, съгласно тези Общи условия и законодателството на Република България;
 • Да се информират относно своята поръчка;
 • Клиентът има право да откаже поръчка по всяко време.

Потребителите са длъжни:

 • Да заплатят цената, която е била актуална към момента на даване на поръчката, съгласно  настоящите „Общи условия”;
 • Да спазват правилата при ползване на предоставяните от Навона Интернешънъл ЕООД продукти и услуги;
 • Да не нарушават чужди права и интереси като право на собственост, право на интелектуална собственост и др;
 • Да не извършват злоумишлени действия;
 • Със заплащането на цената на поръчката и доставката и полагането на подписа от потребителя върху документите за доставка, последният дава своето съгласие с вида и съдържанието на доставката.
 • www.navonainternational.com не носи отговорност за възможни разлики в цветовете на закупените стоки, дължащи се на различните видове екрани на компютрите и техните настройки.

ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН

При предоставянето на информация, или съвет в този сайт, в описанието на продуктите, в ревюта и мнения, реклами или по друг начин, www.navonainternational.com може  да разчита на съвет от производителите.   Тъй като  не е производител на продуктите, които продава, Навона Интернешънъл ЕООД не поема никаква отговорност за това продуктите, които продава, да не отговарят на специфичните нужди на потребителя на продукта или за всички загуби, щети или вреди, причинени от такива продукти.

www.navonainternational.com си запазва правото да променя цените, наименованията и описанията на стоките по всяко време, без да е необходимо да уведомява предварително своите потребители.

Електронният магазин   www.navonainternational.com има право:

 • Да отказва поръчки, без да има разходи за потребителя, когато има допуснати технически грешки в публикуването на информация.Да редактира съдържанието на уебсайта – като съществуващи цени, условия за ползване, продукти, услуги, информация, снимки и др. по свое усмотрение и по всяко време без предупреждение. Новите условия влизат в сила в момента на публикуването им.
 • Да отказва достъп и да анулира регистрации на потребители.
 • Да прекратява, спира или променя предоставяните услуги по всяко време без уведомяване на потребителя, когато последният ползва услугите в нарушение на настоящите „Общи условия”.

www.navonainternational.com не поема гаранция за точността и целостта на публикуваната информация за продуктите поради възникнали технически грешки.

www.navonainternational.com няма задължението и обективната възможност и не контролира начина, по който потребителите използват предоставяните услуги.

www.navonainternational.com не носи отговорност за вреди, причинени върху софтуера, хардуера или телекомуникационните съоръжения или за загуба на данни, произтекли от материали или ресурси, търсени, заредени или използвани по какъвто и да било начин посредством предоставяните услуги.

АВТОРСКО ПРАВО

Цялото съдържание на сайта www.navonainternational.com – картини, текст, графики, символи, уеб графика, е-мейли и др. данни  са собственост на Навона Интернешънъл ЕООД и неговите доставчици и са защитени от Закона за авторското право и сродните му права и от законите относно интелектуална и промишлена собственост. Използването без съгласието на , Навона Интернешънъл ЕООД на всеки от изброените по-горе елементи се наказва съгласно действащото законодателство. Разрешава се използването на сайта arlenbg.com само в условията на настоящия документ.

ЛИЧНИ ДАННИ

Никой не може да види или редактира личната Ви информация, предоставена от Вас за целите на извършване на поръчката. Навона Интернешънъл ЕООД се задължава да защитава предоставената от Вас информация. Навона Интернешънъл ЕООД не носи отговорност по отношение на действия,  извършвани  посредством предоставена невярна информация от потребител. Личните данни, записани при изпратена заявка на клиента, се считат за строго конфиденциални и никога няма да се предоставят на трети лица. Информацията ще се използва единствено и само за изпълнение на поръчката Ви.

Ако използвате този уеб сайт се счита, че приемате и сте съгласни с тези условия. Ако НЕ ПРИЕМАТЕ тези условия, моля не използвайте този уеб сайт.